Leven met allergie

De (huis)arts is vaak de eerste persoon die jou of je kind op de hoogte brengt van de diagnose allergie met kans op een anafylactische reactie. Vaak is het nodig aanpassingen te maken in je dagelijkse leven. Het is daarom belangrijk te weten welke allergeen/allergenen bij jou een allergie met mogelijke kans op anafylaxie kan/kunnen veroorzaken.

Informeer je omgeving
Pas je levensstijl zo goed mogelijk aan. De impact van een allergische reactie op de kwaliteit van leven kan groot zijn. Niet alleen jijzelf maar ook je omgeving kan te maken krijgen met jouw allergie. Vergeet dan ook niet je omgeving (familie, vrienden, werk, school, kinderopvang, sportclub en dergelijke) te informeren.

Bereid je voor
Weet ook dat een reactie op een allergeen per keer kan verschillen van mild tot zeer ernstig. Wees dus goed voorbereid; en ken je allergenen zodat je deze zoveel mogelijk kunt vermijden en zorg dat je weet wat de bijbehorende symptomen zijn zodat je deze zoveel mogelijk kunt vermijden.

Meer informatie over je allergie
Wil je meer informatie over hoe om te gaan met jouw allergie, neem dan contact op met de patiëntenverenigingen:
Vereniging van Allergiepatiënten (V.A.P.)
Nederlands Anafylaxis Netwerk (NAN)

Beide verenigingen hebben een grote expertise op het gebied van allergie en anafylaxie. Je kunt hier terecht voor allerlei hulpmiddelen, voorlichting, ondersteuning en cursussen. Wil je in contact komen met lotgenoten? Ga dan naar de website www.allergiebehandelen.nl

Meer informatie?
Log rechts in met het RVG nummer van je EpiPen voor meer informatie over de behandeling van anafylaxie.

 

 

Heb jij kans op anafylaxie
en gebruik je een EpiPen?

Log in voor meer informatie

Om in te loggen heb je het RVG nummer van je EpiPen nodig. Het RVG nummer vind je op de verpakking, in de bijsluiter of op www.cbg-meb.nl